Blog

borito

Az országszerte, sőt világszerte ismert kezdeményezés, a „Lányok napja az informatikában” immár másodszor látogatott a Corvinusra. A kezdeményezés célja, hogy a műszaki és az infós világ iránt érdeklődő fiatal lányokat bátorítsa arra, hogy valóban van helyük ebben a szektorban, és hogy nem feltétlen fiús szakmák ezek.

Infós diákszervezetként természetesen mi is támogatjuk ezt a kezdeményezést, és idén ezúttal másodszor rendeztük meg a Lányok napját. Ráadásul az Effemine-nel karöltve, akik főleg női karriermenedzsmenttel foglalkoznak, így aztán 100%-ig lefedtünk minden szóba jövő témát!

Idén több szálon futottak az események: volt egy előadás, ahová híres netes cégek és brandek női vezetőit hívtuk el – mint például Takács Nórát a vous.hu szépségszakértőjét, Donáth Fruzsinát, a BónuszBrigád ügyvezetőjét, Zalai Ágnest a Nosalty ügyvezetőjét és Rácz Juditot, aki az hölgyek között egyre híresebb blogot, a Krémmániát építette fel. A másik 4 szál pedig 4 workshopot jelentett, amin részt vehettek az érdeklődő lányok (Photshop, Prezi használat, életvezetés, vállalkozásfejlesztés témakörökben).

Eredmény: teli előadó, túljelentkezés, nagy érdeklődés. Ezek szerint jövőre is megtartjuk! 😉